14-01-2015 - Tess

10 energiebesparende tips voor elke gadget


Energie tips platform F 2

Smartphone, camera of tablet; niets vervelender dan een accu die het halverwege de dag begeeft. Daarom tien energiebesparende tips voor jouw gadgets, zodat je appjes en mails niet onbeantwoord blijven, je bijzondere momenten kunt vastleggen én delen op social media. Oh en zodat je kunt blijven bellen natuurlijk.

1 ’s Nachts energie besparen
Op stand-by verbruiken gadgets weliswaar niet veel stroom, het blijft meer dan niets. En, tenzij je de wekker hebt ingesteld, heb je hem ’s nachts helemaal niet nodig. Bespaar energie door je gadgets tijdens je slaap uit of op vliegtuigstand te zetten.

2 Een helder scherm is al helder genoeg
Eén van de grootste energievreters is de helderheid van je display. Hoe feller je het scherm instelt, hoe korter de accuduur. Handmatig pas je de instelling zo aan dat het scherm helder genoeg blijft en toch minder energie verbruikt.

3Gun je scherm rust
Hoe snel gaat het display op ‘zwart’ als je je gadgets niet gebruikt? Het loont om die periode zo kort mogelijk te maken. Je schroeft deze instelling gemakkelijk terug zonder dat het gaat irriteren.

4 Geef verborgen energieslurpers geen kans
Ook verborgen instellingen en dataoverdracht van en naar je gadgets kost energie. Schakel, als het even kan, draadloze en mobiele netwerken uit. Handig als je onderweg bent of toch niet bereikbaar bent.

5 Schakel Bluetooth uit
Net als in het geval van data-uitwisseling, verbruikt ook Bluetooth stroom als het is ingeschakeld. Beter is het om de functie uit te laten als je niet verbonden bent met andere apparaten, zoals hoofdtelefoons en speakers. Wil je wel altijd verbonden zijn met een activity tracker? Zet Bluetooth dan alleen aan om te synchroniseren.

6 GPS heb je thuis niet nodig
Dankzij GPS op je gadgets weet je precies waar je bent, ook als je thuis bent. Toch is GPS een flinke energievreter, waardoor het beter is GPS alleen in te schakelen als je het gebruikt. Een alternatief is om de energiebesparende locatiemodus te activeren, die gebruik maakt van Wi-Fi of een mobiel netwerk.

7 Weg met ongebruikte apps
Apps zijn stiekeme energieslurpers, óók als je ze niet gebruikt. Bekijk regelmatig welke apps je daadwerkelijk gebruikt en verwijder de rest uit het menu. Soms lukt het niet om ze helemaal te stoppen, gebruik dan applicaties als Advanced Task Killer.

8 Trilfunctie afzetten
Ook de trilfunctie kun je uitschakelen. Telkens als je op een schermtoets tikt, gebruik je energie en zelfs nog meer als je een melding ontvangt. De trilfunctie schakel je uit in het instellingenmenu waar je ook de geluiden kunt kiezen.

9 Slim synchroniseren
Je hebt het zelf niet in de gaten, maar apps – zoals mail – checken regelmatig of er nieuwe berichten zijn. Ook Google en Facebook synchroniseren data, contactpersonen, documenten, foto’s en andere gegevens. Om energie te besparen zet je dit helemaal uit of stel je in dat er minder vaak wordt gesynchroniseerd.

10 Energiebesparende modus
Het is een abc’tje, maar zet de ingebouwde energiemodus op gadgets aan en je bent al een heel eind. Veel van de genoemde tips heb je dan al te pakken. Stel je die functie in, dan slaat hij doorgaans standaard aan bij 20% restenergie, een percentage dat je ook zelf kunt instellen.

Foto: Pinterest
Tips via Samsung

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved