29-12-2014 - Tess

3 tips om 2015 gezond te beginnen

6ae09f00de90bab8801b5a6eb84f514c
2015 staat voor de deur.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Natuurlijk kun je jezelf gek maken met allerhande niet vol te houden voornemens.
In plaats daarvan geven we je drie eenvoudige tips om het jaar goed van start te gaan.
Want een goed begin is het halve werk.
Happy New You!

1 Beweeg (ook kort)
Vreet jezelf niet op omdat het niet lukt vaker en langer naar de sportschool te gaan. Kies er in plaats daarvan voor om wat vaker korte sportmomenten in te lassen. Je hoeft echt niet dertig minuten aan een stuk te bewegen. Zestien minuten lang oefeningen doen, verspreid over de dag is genoeg om je bloeddruk, bloedsuiker, uithoudingsvermogen en conditie op peil te houden. Doe wat squats, gooi er enkele push-ups tegenaan en neem vanaf nu de trap in plaats van de lift.

2 Adem in, adem uit
Je manier van ademhalen heeft onder meer invloed op je zuurstofgehalte, je energieproductie en de PH-waarde van je lichaam. Je ademhaling is daardoor een unieke en krachtige manier om lichaam en geest te verbinden. Helemaal zo gek nog niet dus, om daar eens wat vaker bij stil te staan. Helaas gebruiken de meeste van ons, vanwege bijvoorbeeld een verkeerde houding, slechts twintig procent van onze ademhalingscapaciteit, maar dit oefenen zorgt voor verbetering. Een goede manier om je ademhaling te trainen (en onder meer ook sneller in slaap te vallen) is de 4-7-8 methode. Adem langzaam in door je neus, terwijl je tot vier telt, houd je adem zeven tellen in en adem daarna langzaam uit door je mond, terwijl je tot acht telt. Herhaal dit ritueel vier keer en werk richting de acht keer, twee keer per dag.

3 Doe wat je leuk vindt
Positiviteit is goed voor je gezondheid en leidt tot een gelukkiger gevoel. Doe daarom vaker dingen die je leuk vindt. Besteed tijd aan een hobby als fotografie of sport, luister je favoriete muziek of maak tijd voor je partner, je kinderen of je hond. Stabiele liefdevolle relaties leiden weer tot verminderd doktersbezoek, minder angst, stress en depressie, dus waar wacht je op?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved