About

Platform F; hét inspiratieplatform voor een succes- én stijlvolle freelance carrière

Platform F; plat-form f, [plætfɔ:rm æf]
Platform; (a) gelegenheid voor openbare discussie, (b) opstapplaats richting iets nieuws
F; (a) als in freelance, maar ook (b) feminine, (c) freedom en (d) focus

Je hebt je baan opgezegd, je wilt van je hobby een business maken, je bent ontslagen of net afgestudeerd en staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Je bent klaar om als creatieve zelfstandige de markt te betreden. Een mooie stap en goede timing, want de vraag naar freelancers is stijgende. Maar hoe pak je dit aan? Waar komen je opdrachtgevers vandaan? Hoe zorg je voor voldoende klussen en inkomsten? Hoe raak je gemotiveerd en blijf je geïnspireerd? Hoe word en blijf je een succesvol freelancer in de sterk veranderende mediawereld? Platform F geeft antwoord op al deze vraagstukken aan de hand van een dagelijkse dosis freelance inspiratie voor onder meer tekstschrijvers, fotografen, grafisch vormgevers, stylisten en ieder ander die graag ‘eigen baas’ is.

Iedere mediaprofessional werkt vanaf zijn of haar eigen platform, maar sharing is caring en op Platform F delen zij wekelijks hun expertise over loopbaan, praktijkervaring, do’s en don’ts en het reilen en zeilen in de creatieve sector. Onderverdeeld in zes hoofdcategorieën lees je hier over freelancen in de breedste zin van het woord. Van de administratieve rompslomp tot de knapste outfits voor een business meeting. Van het opzetten van een digitaal portfolio tot de top 10 te volgen freelancers op Instagram. Van de meest efficiënte manier om je dag in te delen tot de fijnste kantoren aan huis. Van de perfecte manier om te ‘ontstressen’ tot de beste boeken over zelfstandig ondernemerschap. Ter lering en vermaak, om te zorgen dat je een vaste klantenkring kunt opbouwen en kunt blijven doen wat je het liefst doet. Kortom: Platform F is hét platform voor iedereen die succesvol aan de freelance weg wil timmeren.


Tess van Daelen Platform FTess van Daelen, freelance journalist en oprichter van Platform F

Platform F is in 2014 opgericht door Tess van Daelen als antwoord op de grote veranderingen in het medialandschap en het toenemende aantal freelancers (Nederland telt in 2014 al 800.000 ZZP’ers, wat inhoudt dat één op tien werkenden eigen baas is). Met ruim zeven jaar ervaring als freelance modejournaliste (ze schreef en schrijft voor bladen als ELLE, Grazia, LINDA. en Esquire en heeft zowel met haar persoonlijke website TESSTED als met diverse online opdrachtgevers uitgebreide webervaring) kan Tess uit eigen ervaring spreken over freelance ondernemen. Als geen ander weet ze aan wat voor informatie en inspiratie een startend ZZP’er behoefte heeft. Bovendien kan ze volop wijsheid en inspiratie putten en aanbieden uit haar netwerk met de juiste en meest inspirerende mediaprofessionals, die op Platform F een dankbaar podium krijgen. Zelf geeft Tess regelmatig masterclasses en seminars freelance journalistiek. Zo gaf ze afgelopen jaar gastcollege aan de Hogeschool van Holland en het ArtEZ. Tevens is Tess een graag geziene gast bij paneldiscussies aangaande mode en journalistiek en wordt ze met grote regelmaat als mode-expert aan het woord gelaten in de landelijke media.

Tess: “Met Platform F wil ik informeren en inspireren. Ik wil starters die informatie bieden, die ik had willen hebben toen ik begon en nog geen idee had. Ik wil voor hen een online guideline zijn, waarmee ze het freelance pad succesvol kunnen bewandelen. Geen gortdroge, zakelijke informatie en eindeloze lappen tekst, maar sprankelende interviews, vlotte essays, columns met een knipoog, korte & bondige lijstjes, hapklare tips & tricks en pakkende beelden in een moderne, clean uitziende online omgeving.”

Vind Tess op Twitter, Instagram en LinkedIn.

 

All rights reserved