18-02-2015 - Tess

De do’s en don’ts van LinkedIn

LinkedIn do's and don'ts

De regels voor Instagram hebben we inmiddels aardig onder de knie. Maar hoe zit het met LinkedIn? Grote kans dat je je profiel al te lang niet geüpdate hebt en dat aantal openstaande uitnodigingen groeit ook met de dag. Negen regels om je LinkedIn pagina nieuw leven in te blazen en er in de toekomst wellicht echt een keer een belangrijke carrièrekans mee te benutten.

1 Korte samenvatting
Neem de tijd iets in te vullen bij Summary line. Deze korte omschrijving van jezelf als professional, in ongeveer veertig woorden, maakt dat je gemakkelijker te vinden bent wanneer iemand personeel zoekt. Voeg hier sleutelwoorden toe, waarvan je verwacht dat ze bij de omschrijving van jouw droombaan ook voorbij zouden komen.

2 Upload een foto
De kans dat je profiel wordt bekeken, is veertien keer groter wanneer je een foto van jezelf toevoegt. Geen bikini of party pics hier; houd het professioneel.

3 Afgeschermd gluren
Aan het gluren bij je directe concurrent? Niet iedereen hoeft alles wat je doet te kunnen zien, zeker niet wanneer je iemands profiel aan het bekijken bent. Via Privacy & Settings zet je deze functie Select what others see when you view their profile op anonymous.

4 Afgeschermd aanpassen
Klaar om de banenmarkt te betreden, maar je profiel nog niet bijgewerkt? Werk aan de winkel! Maak je aanpassingen wel zo dat alleen jij deze nog kunt zien (Privacy settings, only you). Op die manier heeft je baas tenminste niet meteen in de gaten dat je je CV aan het afstoffen bent.

5 Vermeld niet álles
Zorg ervoor dat je LinkedIn een verzamelpagina is van je professionele hoogtepunten. Laat het koffie-inschenk of kopieerwerk dus lekker achterwege. Pas bovendien niet meteen je profiel aan als je een extra taak hebt gekregen. Vermeld alleen de belangrijkste wijzigingen.

6 Uitnodigingen afwijzen
Accepteer niet elke uitnodiging die je krijgt. Je professionele netwerk draait om sterke, kwalitatieve connecties met mensen die je kent en vertrouwt en het gaat niet om aantallen.

7 Uitnodigingen uitsturen
Wil je iemand uitnodigen? Stuur dan niet zo maar een algemene invite. Laat mensen weten waar je hen van kent, voeg een notitie toe, zodat ze weten dat je niet zomaar met uitnodigingen strooit.

8 Wees sociaal
LinkedIn is niet voor niets een sociaal netwerk. Gebruik het, waar je tijd het toe laat, dan ook om daarnaar te handelen. ‘Like’ artikelen of updates van anderen of feliciteer iemand bijvoorbeeld met een nieuwe baan. De kans dat jouw eigen profiel weer extra wordt bekeken en er mogelijkheden jouw kant op komen, wordt hiermee alleen maar groter.

9 Anderen
Promoot anderen niet vanwege bepaalde vaardigheden, waarvan je niet eens zeker weet of ze daarover beschikken. Dat is gewoon onprofessioneel.

Bron: Marieclaire.com
Foto: Tommy Ton

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved