09-03-2015 - Tess

Een eigen PR-bureau; Hazjar Lotfi El Idrissi over haar IT agency

Hazjar IT Agency (1)
Na zeven jaar trouwe dienst als PR manager bij LVMH begon Hazjar Lotfi El Idrissi (29) eerder deze maand voor zichzelf. Ze richtte haar eigen PR-bureau, the IT agency, op en vertegenwoordigt merken als Givenchy en Kenzo. Niet de minste namen om mee af te trappen; Hazjar wil dan ook enkel it-labels in haar portfolio. Aan Platform F vertelt ze over haar weloverwogen keuze zelfstandig te worden, haar PR-werkwijze en toekomstplannen.

Je eigen PR-bureau is een feit. Wat heeft je doen besluiten voor je zelf te beginnen?
“Ik was ruim zeven jaar in dienst bij LVMH. Ik werkte er met veel plezier, maar merkte dat ik mijn creativiteit niet altijd kwijt kon. Ook kon ik niet meer doorgroeien, waardoor het idee van een eigen Pr-bureau ontstond. Ik speelde al zo’n drie jaar met de gedachte, dus het was uiteindelijk een weloverwogen keuze. Ik had al een aantal mensen in vertrouwen genomen met mijn plannen, anders zou het er nooit van komen. Toen kinderwagenmerk Joolz me liet weten dat ze met me in zee wilden gaan, besloot ik er echt voor te gaan. Op vrijdag gaven ze me groen licht en op maandag zegde ik mijn baan op.”

Was het lastig die stap te nemen?
“Ik vond het moeilijk, vooral ook omdat Givenchy en Kenzo, de merken, die ik vertegenwoordigde bij LVMH, in al die jaren echt mijn kindjes waren geworden. Ik gaf in mijn ontslaggesprek met de general manager dan ook meteen aan dat ik heel graag voor de merken zou willen blijven werken vanuit mijn eigen PR-bureau. Ik had nooit gedacht dat dit ook écht tot de mogelijkheden behoorde, maar na enkele maanden kreeg ik te horen dat ik beiden mee mocht nemen.”

Wat zijn je ambities met the IT agency?
“Ik hoef niet de grootste van Amsterdam te worden. Van belang is juist de persoonlijke aandacht die ik mijn klanten wil geven, alsof ik in house voor hen werk. Met drie merken in mijn portfolio is het nu al behoorlijk druk, dus ik wil het voorlopig klein houden. Er kan wellicht nog één merk bij, maar ik wil geleidelijk groeien. Ik zal ook enkel merken vertegenwoordigen waarin ik geloof en die echt bij mijn bureau passen. Uiteindelijk wil ik wel groeien en mensen aannemen, maar alles op zijn tijd.”

Vanuit waar run je the IT agency?
“Momenteel nog vanuit mijn woning in Den Haag, maar mijn man en ik zijn druk op zoek naar een woning in Amsterdam. Wanneer je in de PR werkt, is Amsterdam toch een stuk praktischer. Bovendien ben ik de afgelopen jaren echt van de stad gaan houden. Wie weet komt er op korte termijn ook een kantoortje of een showroom. Al wil ik voor nu alleen investeren in de essentiële dingen.”

PR-bureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. Voel je concurrentie?
“Nee, ik doe gewoon mijn eigen ding en let niet op andere bureaus. Ik ken ze vaak ook helemaal niet. Ik heb in korte tijd zelfs al een paar keer nee moeten verkopen aan merken en heb hoofdzakelijk contact met high end merken. Dat lijkt wellicht vreemd omdat ik natuurlijk net kom kijken, maar zo lang in dienst zijn bij LVMH, zet toch een bepaalde standaard. Mensen gaan er van uit dat je vakkundig bent en LVMH heeft me ook echt opgevoed. Ik voel daardoor geen concurrentie en weet dat ik merken met mijn persoonlijke aanpak iets anders kan bieden. Het klinkt misschien arrogant, maar uiteindelijk hoop ik dat er een wachtlijst met it-merken ontstaat, die door the IT agency vertegenwoordigd willen worden. Zoals er ook een wachtlijst is voor bepaalde it-bags.”

Meer the IT agency? => www.itagency.nl
Volg Hazjar op Instagram: @hazjar

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved