06-12-2014 - Tess

What I wear to work: Jamie Li


In haar badjas schrijft ze de beste teksten, maar voor een meeting, feestje of evenement schiet Jamie Li toch ook regelmatig in een fijne kokerrok. In de kick off van onze stijlrubriek What I wear to work de freelance tekstschrijver en oprichter van Quarter Magazine over haar signature kantoorlookje.

Jamie Li Platform F 2

Jamies lookje
Rok: Asos | Sweater: H&M | Schoenen: Zara | Panty: Wolford | Jas: Zara | Tas: Stella McCartney

Waarom is dit nou een lookje om bijvoorbeeld een meeting mee in te gaan?
“Met een hoog getailleerde kokerrok cover je eigenlijk alle vlakken: het kledingstuk is sexy, zakelijk, vrouwelijk en volwassen. Met een casual sweater ‘downgrade’ je de netheid van de rok. En met een paar hoog gehakte enkellaarsjes zit je altijd goed. Het lookje is fijn omdat je ermee naar je werk kunt, maar daarna ook best door kunt naar een feestje of evenement.”

Wat draag je over het algemeen als je aan het werk bent?
“Als ik vanuit huis werk wil het regelmatig voorkomen dat ik de meest glamoureuze of serieuze teksten zit te schrijven in een badjas en wilde ongekamde coupe. In m’n badjas schrijf ik de beste teksten.”

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een outfitje voor werkgerelateerde zaken?
“Dat ik een outfit aan heb waarin ik serieus word genomen. Dat kunnen best sneakers zijn, maar dan bijvoorbeeld wel met een colbert.

Wat is voor jouw werk te casual?
“Sowieso alles wat van fleece gemaakt is en hoodies zijn ook echt te casual.”

Jamie Li Platform FFoto’s: Quarter Magazine

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved