01-01-2015 - Tess

Carrière & KIDS: Mandy Meuwese VAN GANBAROO

Mandy Platform FOndernemerschap en moederschap vormen misschien een pittige combinatie, maar geen onmogelijke. De succesvolste zelfstandig ondernemers bewijzen dat kids en een carrière prima samengaan. Zo ook Mandy Meuwese (37), mede-eigenaar van ganbaroo Pr Pr, één van de succesvolste PR-bureaus van Amsterdam, en moeder van Loui (2).

Sinds wanneer ben je zelfstandig ondernemer?
Simone (mijn business partner) en ik hebben ganbaroo in 2006 kunnen overnemen. Inmiddels is dit alweer bijna meer dan 8 jaar geleden.”

Hoe is dat gegaan?
“Ik ben ooit begonnen bij ganbaroo in 2002. Ganbaroo was toentertijd het interne PR bureau van Moshi Moshi, een distributeur en agent van verschillende fashion labels zoals Fake London, Manshary en  Puma Blackstation. Later kwam daar ook een eigen merk bij: Blue Blood. Ik ben letterlijk begonnen met een bureautje onder de trap, een telefoonboek en een kledingrek voor de uit te lenen samples. PR bureaus stonden in die tijd nog echt in de kinderschoenen dus ik moest zelf het wiel uitvinden en vooral een sociaal netwerk opbouwen. Na twee jaar kwam Simone bij ons werken omdat we steeds meer aanvragen van buitenaf kregen. Simone en ik bleken een goede combinatie. In 2006 wilden we of zelf een nieuw bureau opzetten of ganbaroo overnemen. Het is het laatste geworden. Vanaf dat moment zijn we ons meer gaan richten op merken en projecten waar we zelf volledig achterstaan. Ook geloven we heel erg in een combinatie van fashion, art en lifestyle. We werken nu dan ook voor veel modemerken zoals Filippa K, Bruuns Bazaar en Petit Bateau maar ook voor het Conservatorium Hotel, House of Yoga en verschillende galeries; heel divers dus. In 2010 zijn we verhuisd naar een prachtige locatie op de Brouwersgracht en inmiddels werken we met een waanzinnig hecht en getalenteerd team, iets waar ik heel trots op ben.”

Was je altijd van plan zelfstandig ondernemer te worden?
“Nee, ik had hier helemaal niet zozeer over nagedacht en het is ook een beetje zo gerold. Toch zal het ook wel ergens in mijn DNA zitten, want ik kom uit een ondernemersfamilie.”

Wat is het grootste voordeel van ´eigen baas´ zijn?
“De vrijheid die je hebt en de mogelijkheid zelf je tijd in te delen. Ik werk vier dagen op kantoor en één dag thuis. Die dag (maandag) werk ik als Loui slaapt. Vaak heb ik in het weekend al veel bijgewerkt en natuurlijk kan ik s ’avonds ook nog wat doen. Loui gaat twee dagen naar het kinderdagverblijf, mijn vriend heeft een dag en een dag familie. De dagen dat Loui niet bij mij is overdag probeer ik vaak wat eerder te beginnen. Zo kan ik ook op tijd thuis zijn om nog even van hem te genieten. Anders vind ik het heel ongezellig.Mandy

Hoe combineer jij je drukke baan met jouw rol als moeder?
Ik ben veel efficiënter en kieskeuriger geworden sinds ik moeder ben. Op een of andere manier krijg ik veel meer dingen gedaan dan voordat ik moeder was. Ik probeer mijn tijd zo efficiënt mogelijk in te delen en maak bewuste keuzes als het gaat om events/werktrips en dergelijke. Ik heb minder ruis. Vroeger kon ik mijn hele week vol plannen met lanceringen, presentaties en werkdiners en was ik soms overal half. Wanneer ik nu ergens heen ga, heb ik dit bewust gekozen en ben ik er ook écht. Wanneer ik thuis ben probeer ik er zoveel mogelijk voor Loui te zijn, leuke dingen doen samen met zo min mogelijk telefoon en email.”

Heb je een tip voor jonge ondernemende moeders?
Probeer echt te genieten van je rol als moeder maar ook als ondernemer. Ik vind het heerlijk om zonder telefoon in Artis rond te lopen en helemaal mee te gaan in zijn wereld  maar ik kan ook zonder probleem omschakelen als ik op kantoor ben. Van beide krijg ik enorm veel energie. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat je jezelf niet moet vergeten en regelmatig een moment voor jezelf moet inplannen. Een massage, alleen naar de film of een expositiebezoek, bijvoorbeeld.”

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved