23-09-2016 - Tess

Zo helpt opscheppen op de werkvloer je aan je droombaan

SS17 NEW YORK STREET FASHION

We doen het veel te weinig: onze successen op werkgebied bespreken. Toch is het delen van je professionele successen een belangrijke manier om hogerop te komen of die droom job in de wacht te slepen.

  • Wat doe jij eigenlijk voor werk?
    Op netwerkborrels, in het park, bij de kapper, een verjaardag: deze vraag komt geregeld voorbij. Soms puur om een gesprek gaande te houden, maar vaak ook vanuit oprechte interesse. Kan jij op zo’n moment goed uitleggen wat voor werk je precies doet? Een kwart van de Nederlanders blijkt dit lastig te vinden. Toch kan een goede pitch over je werkleven een positief effect op je carrière hebben. Mensen die mondeling kort en bondig kunnen uitleggen wat ze doen, presteren beter in een sollicitatiegesprek, vindt 83% van HR-medewerkers in Nederland. Voorbereiding is hierin key: een goede pitch over jezelf kan je zomaar een nieuwe baan opleveren. En vraag daarbij ook eens aan een collega hoe hij of zij jouw werkzaamheden zou omschrijven. Test vervolgens je pitch bij een kennis die niet goed weet wat voor werk je doet: ben je duidelijk genoeg? En niet onbelangrijk: spreekt jouw persoonlijkheid uit je pitch? 87% van de HR-medewerkers vindt het namelijk belangrijker om een idee te krijgen van wat voor type je bent en wat je kunt, dan wat je aan werkervaring opsomt.
  • Welke successen heb jíj behaald voor je huidige werkgever?
    Lastig, lastig. Deze vraag beantwoorden we veel te weinig. Toch is het handig om je eigen successen te kunnen benoemen. 76% van de HR-medewerkers vindt dit namelijk één van de belangrijkste punten in een sollicitatiegesprek. Bovendien kan het ook op de werkvloer effect hebben. Succes kan immers leiden tot een promotie, een goede beoordeling of een bonus. Het blijkt dat driekwart van de Nederlanders zich prima voelt bij het delen van geboekte successen op de werkvloer, al voelt dit voor 42% al snel als opschepperij. Slechts een derde van ons deelt een werkvloersuccesje strategisch met zijn of haar leidinggevende om zo meer kans te maken op een eventuele promotie. Mannen doen dit zelfs nog iets meer dan vrouwen (36% versus 29%) en jongeren tot 24 jaar doen dit weer meer dan 55-plussers (57% versus 21%). Over het algemeen geldt dat tweederde (67%) van ons vindt dat collega’s en werkgever zélf maar moeten zien dat we goed werk leveren.

Waar komt die bescheidenheid toch vandaan? Psychologe Rebecca Vandenabeele verklaart: ‘Veel Nederlanders zullen ontkennend reageren op de vraag of ze succesvol willen zijn. Streven naar succes en praten over je eigen successen is bij ons een taboe. Ik kom het vaak tegen: mensen die avers zijn van het woord ‘succes’. Ik denk dat dit voor een groot gedeelte te maken heeft met onze nuchtere, calvinistische cultuur. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. En dat is niet het enige. Het is ‘not done’ om je beter voor te doen dan de rest. Je komt al snel arrogant over en mensen zullen je hier op afrekenen.’

  • Deel je successen online
    Blijf je het lastig vinden om jezelf mondeling in een goed daglicht te zetten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je dit wel in schrift voor elkaar hebt. 75% van de HR-medewerkers geeft sollicitanten die op hun CV of online profiel goed verwoorden wie zij zijn en wat zij kunnen een grotere kans op een goed sollicitatiegesprek. Bovendien vindt ruim de helft (55%) van de HR-medewerkers de online indruk die je maakt net zo belangrijk als je offline presence. We zouden onze werkvloersuccessen best wat vaker op social media mogen vermelden. In Nederland post 35% regelmatig familiefoto’s maar slechts 16% een professioneel succesje. Het is carrièrewise wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je online persoon niet teveel afwijkt van je offline persoon. Er is namelijk maar één kans voor een goede eerste indruk en tegenwoordig vindt die eerste indruk heel vaak online plaats.

Foto: Team Peter Stigter

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved