20-08-2015 - Tess

Zomerboost je carrière

zomerboost
In de zomerperiode zijn er minder vacatures en sollicitatiegesprekken worden veelal uitgesteld tot na de vakantie. Dat betekent echter niet dat je in deze zomermaanden helemaal niets kunt doen om je kansen op een nieuwe job te vergroten of aan je carrière te werken. Hieronder enkele LinkedIn-tips om de vakantietijd goed te benutten en je carrière een nieuwe boost te geven:

1 Zorg dat je LinkedIn profiel volledig is ingevuld
Voeg niet alleen je huidige werkgever, maar ook eerdere werkervaring toe aan je LinkedIn-profiel. Je maakt namelijk twaalf keer meer kans om te worden bekeken als je meer dan één positie hebt toegevoegd aan je profiel. Op die manier wordt al jouw werkervaring bij elkaar opgeteld en is jouw profiel het meest compleet. Voeg ook zoektermen toe waarop je gevonden wilt worden. Als je bijvoorbeeld een advocaat bent die is gespecialiseerd in overnames van grote bedrijven, zorg er dan voor dat deze woorden ook terugkomen op je LinkedIn-profiel.

2 Voeg een foto toe
Voeg een profielfoto toe (het belang daarvan maakten we eerder al duidelijk); mensen vergeten nooit een gezicht. Dit is vooral belangrijk als je wilt ‘connecten’ met mensen waarmee je in het verleden hebt gewerkt en die je lang niet hebt gesproken, of als je je naam hebt veranderd omdat je bijvoorbeeld getrouwd bent.
 
3 Get connected!
Er is een “magisch” aantal connecties, namelijk 50! Door tenminste 50 mensen toe te voegen aan je netwerk die je kent en vertrouwt (huidige en ex-collega’s, klanten, vrienden en familie), vergroot je jouw kansen om in contact te komen met mensen en bedrijven die je zullen helpen met je carrière. Als je net bent afgestudeerd kun je jouw netwerk uitbreiden door klasgenoten, vrienden, docenten of collega’s die je van je stage of parttimebaan kent, toe te voegen.
 
4 Wees proactief!
Ken jij LinkedIn Company Pages al? Je kunt zoeken naar de Company Pages van bedrijven als Nike of adidas en zo direct zien of iemand in jouw netwerk misschien mensen kent die bij jouw droomwerkgever of begeerde toekomstige klant werken. Word ook lid van groepen op LinkedIn, zoals de alumni-groep van jouw universiteit of andere groepen die voor jou van belang kunnen zijn. Deel relevante status-updates om onder de aandacht te blijven bij jouw netwerk en te laten zien wat jou bezig houdt.
 
5 Krijg tenminste 3 aanbevelingen (recommendations)
LinkedIn-aanbevelingen verspreiden zich snel op LinkedIn (ze zijn zichtbaar voor zowel jouw netwerk als het netwerk van degene die een aanbeveling over jou geschreven heeft). Zij geven de kijkers van je profiel een beter beeld van wie jij bent als professional. Het is verstandig om contacten, die je vraagt om een aanbeveling, te laten weten op welke specifieke onderdelen van jouw werk je het liefst commentaar wilt. Dit zorgt ervoor dat je voor jou relevante aanbevelingen krijgt die je met trots op jouw profiel kunt zetten.
Afbeelding: Pinterest
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

All rights reserved